Apalah Umno Sipitang ni ...

Saturday, October 11, 2008
Author kaawai Category

Written by Dusun-Non-Grata


Ada ka diorang sukung kasi calun satu purumpuan gumuk jadi ketua. Apa macam maw lawat kampung kalau cuma duduk dalam land cruiser.

Mo jalan pun susah.

Main mercun masa raya bulih lah.

Ini purumpuan mana paduli hal rakyat, dia mana paduli warganegara Malaysia tiba-tiba jadi bukan warga negara...

Sipitang calonkan Rosnah, Dr. Wan Norashikin SIPITANG 10 Okt (Utusan) – Persidangan Puteri UMNO Bahagian Sipitang mencalonkan Naib Ketua Puteri, Rosnah Abdul Rashid Shirlin sebagai ketua pergerakan itu pada pemilihan Mac depan. Bahagian itu juga memilih Ketua Puteri Perak, Dr. Wan Norashikin Wan Noordin sebagai calon Naib Ketua. Empat Puteri bahagian di Sabah bersidang hari ini, iaitu Kudat, Keningau, Sipitang dan Silam (Lahad Datu).

Apa macam ini satu Puteri Perak boleh kana calonkan oleh orang Sipitang? salalu pigi Sipitangkah dr?


Comments

Badaksumbu |2008-10-11 11:36:18
Ini sistam, memang tidak mamuaskanla! kou orang kana cium tangan orang malaya bila2 kalau mau naik pangkat,kurang2 pun bali ikn masin untuk ole-ole-cuba pikir ...

Saiful Bahari |2008-10-11 14:29:24
Sia pun satuju juga pasal cakap itu Dusun-Non-Grata. Bukan kita mau kutuk orang punya badan, pasal saya pun gumuk juaga. Tapi ada logiknya itu cakap. Mangikut pangalam sia, kalau badan gumuk susah butul mau jalan. Labih-labih lagi kalau mau malawat itu kampumg-tampung yang siada jaraya. Sia kasi cadang itu YB Rosmah pigi slimming centre, kasi kurang itu barat badan. Barat yang susuai saya rasa dalam 65kg. Dia duit banyak, bole bah pigi slimming centre. Macam sia ini susa sikit, duit siada.

Aku ba ani - Orang Kapung |2009-01-29 00:11:00
Butul ba sakap kamurang tu. Kan diPapar atu ada Spa, bulih ta si Rosnah ambi slimming course. Tapi mun ia betian paya ta pulang. Kaguguran karang...

jUNAIDI - Bejuta bintang bulan jua dipuja orang |2009-02-21 23:04:11
Apa salah kalau anak sabah mau tanding diatas..... baik banar tah tu ... tak baik andaikan orang malaya macam - macam kita kan satau negara satu bangsa .... nilah kita barau aja orang kita nak maju sudah bejuntaian perasaan .............dang

Atun |2009-03-05 09:29:06
Apalah kamurang nih..sia pernah jumpa bah naib ketua puteri, Rosnah ni masa di centre point..mana lah gemuk betul bah..jalan pun cergas juga..kalah lagi sia ni biarpun badan sia ketegori 'sedang ' jak..Pasal suruh dia pi slimming centre tu pun satu hal jua..apa lah korang susah2 mau fikir..bukan kerja kamu bah tue..baik lagi kamu fikir cara2 mau cari duitkah..mcm mana cara mau kasi maju bisnes kah..ada faedah lagi..!! benar kah!!

bencimulutsundal |2009-03-28 11:38:44
Ini penyokong PKR ba ni kan...menghina org saja kerja...ada tengok cermin ka? lawa betul ka kau itu? Pernah ko nampak dia masuk kampung kepayahan bejalan?

Sundal juga tu mulut...yg penting keupayaan jadi pemimpin bah...dia sekolah tinggi..ko tu sampai PMR ja brgkali...itu pun nda pass..hahaha tau mengutuk org saja...sembahyang la ingat tuhan...

Tuan Cobra - KETUA PUTRI DILANTIK PEM. MENTERI KESIHATAN. |2009-04-10 23:56:29
Tahniah Buat YB.Datuk Rosnah yang Gemuk gadimpul ni serta Pemarah orangnya. Dulu pernah 1 malam saya ke Beverly Hotel saya Parking dibelakang Keretanya, saya belum turun dari dalam kereta lagi dia sudah Tariak kuat2 macam orang gila, Masa tu saya belum kenal lagi siapa Perampuan Gemuk ni rupa2nya dia C Rosnah Putri UMNO ni, Kuat jua eh Hariknya, mberi watir eh jua...Macam orang Kerasukan ya narais dari dalam Keretanya. Keretanya masa atu kalau inda silap ku KIA SPORTAGE. Kalaulah aku Bini2 dan Putri sewaktu perwakilan kelamari atu pasti sudah ya kalah oleh ku. Nasib jua aku pun bukan nya Ahli UMNO eh.

0 comments:

Post a Comment